Rynek 24, Rzeszów
Nasze oferty
Nasze oferty
Tworzymy wyjątkowe propozycje dopasowane do różnych okazji – od kameralnych spotkań po większe uroczystości. Sprawdź, co możemy dla Ciebie przygotować.
Oferujemy również kompleksową obsługę cateringową – zarówno dla firm, jak i klientów indywidualnych. Przygotowujemy dania na wynos, catering na wydarzenia prywatne i biznesowe, a także wsparcie w organizacji uroczystości poza naszą restauracją.
Z myślą o najbardziej wymagających Gościach tworzymy także oferty indywidualne, dopasowane do potrzeb i charakteru konkretnego wydarzenia.
Manager Ewelina Kopała
+ 48 665-820-840
manager@restauracja-fuente.pl
Oferta cateringowa - pakiety
Przerwa kawowa całodzienna:
- Kawa z ekspresu + dodatki bez limitu
- Herbata różne rodzaje + dodatki bez limitu
- Woda niegazowana z mięta i cytryną 0,5l/1 os
- Mix kruchych ciasteczek 80g/ 1 os
Lunch – bemary
- Żurek/ kiełbasa/ grzyby/ jajko/ pieczywo 200ml – 50%
- Hiszpański krem z pieczonych pomidorów/ paluch francuski 200ml – 50%
- Rolada z indyka faszerowany warzywami/ sos szczypiorkowy (2 plastry na os/ ok 120g) – 40%
- Bitki wieprzowe ze schabu/ sos własny/ warzywa 140g – 40%
- Vege: Curry z batata i kalafiora 300g – 40%
- Ziemniaki pieczone w ziołach 150g – 60%
- Kasza bulgur 120g – 60%
- Colesław 120g – 50%
- Mix sałat z sosem vinaigrette – 50%
Koszt cateringu wynosi 87 zł/ 1 os. brutto
Przerwa kawowa całodzienna:
- Kawa z ekspresu + dodatki bez limitu
- Herbata różne rodzaje + dodatki bez limitu
- Woda niegazowana z mięta i cytryną 0,5l/1 os
- Sok owocowy pomarańczowy 0,3l/ 1 os
- Mix kruchych ciasteczek 100g/ 1 os
- Świeże owoce 100g/ 1 os
Lunch – bemary
- Bulion z kaczki na zielono/ makaron naleśnikowy 180ml + 50g makaronu – 50%
- Hiszpański krem z pieczonych pomidorów/ paluch francuski 200ml – 50%
- Plastry polędwiczki wieprzowej/ sos z zielonego pieprzu 140g/1 os – 40%
- Pasterska zapiekanka z serem gruyere i wędzoną białą rybą 250 g – 40%
- Vege: Wegański gulasz/ ciecierzyca/ sos pomidorowo-pomarańczowy
z kuminem i bakłażanem 300g – 40% - Kluski śląskie 150g – 40%
- Ryż 150g – 30%
- Surówka z białej kapusty z koperkiem 120g – 50%
- Mix sałat z sosem vinaigrette – 50%
Koszt cateringu wynosi 107 zł/ 1 os. brutto
Przerwa kawowa całodzienna:
- Kawa z ekspresu + dodatki bez limitu
- Herbata różne rodzaje + dodatki bez limitu
- Woda niegazowana z mięta i cytryną 0,5l/1 os
- Sok owocowy pomarańczowy, jabłkowy 0,5l/ 1 os
- Mix kruchych ciasteczek 120g/ 1 os
- Francuskie wypieki 2 szt/ 1 os
- Świeże owoce 100g/ 1 os
Lunch – bemary
- Węgierska zupa gulaszowa 200g/ 1 os – 50%
- Hiszpański krem z pieczonych pomidorów/ paluch francuski 200ml – 50%
- Udko z kaczki w majeranku z pomarańczą (1 szt./1 os) – 30%
- Filet z łososia w lekkim sosie maślano-cytrynowym (150 g) – 30%
- Vege: Pisto la mancha (hiszpański warzywny gulasz) 200g – 30%
- Penne ze szpinakiem i suszonymi pomidorami w sosie śmietanowym 200g – 30%
- Kluski śląskie 150g – 50%
- Ryż z warzywami 150g – 30%
- Buraczki z cebulką 120g – 50%
- Mix sałat z sosem vinaigrette – 50%
Koszt cateringu wynosi 139 zł/ 1 os. brutto


Oferta komunijna - pakiety
ZUPA (do wyboru)
- ROSÓŁ NA TRZECH MIĘSACH (makaron/ marchew palona/ pietruszka)
- KREM POMIDOROWO-PAPRYKOWY (pesto z rukoli/ paluch francuski)
DANIE GŁÓWNE (do wyboru)
- FILET Z KURCZAKA FASZEROWANY SUSZONYMI POMIDORAMI (sos ziołowy/ puree ziemniaczane/ mieszane sałaty z warzywami/ sos vinaigrette)
- SCHAB PIECZONY FASZEROWANY GRZYBAMI (sos pieczeniowy/ młode ziemniaki/ młoda kapusta zasmażana)
- VEGE: STEK Z KALAFIORA (sos chimichuri/ młode ziemniaki/ warzywa w tempurze)
DESER (do wyboru)
- MINI PAVLOVA (krem śmietankowy/ owoce sezonowy)
- TORT MALINOWO-WANILIOWY (maślany biszkopt/ syrop pomarańczowo-waniliowy/ krem waniliowy na śmietance/ żelka malinowa)
- TORT CZEKOLDOWY Z TRUSKAWKAMI (kakaowy biszkopt/ kokosowe dakłazje/ prażynka czekoladowa/ mus czekoladowy z truskawkami/ żelka z maracui)
pakiet napoi
- woda niegazowana z miętą i cytryną bez limtu
- sok owocowy 0,5l/ 1 os
- kawa z ekspresu/ herbata bez limitu
149 zł / 1 os.
przystawka (do wyboru)
- RAVIOLI ZE SZPINAKIEM I RICOTTĄ (pesto pietruszkowe/ olej chili/ rukola)
- MARYNOWANY ROSTBEFF (mus jabłkowy z chrzanem/ pikle/ focaccia)
ZUPA (do wyboru)
- CONSOMME WOŁOWE (pyzy ziemniaczane/ dymka / olej koperkowy)
- KREM POMIDOROWO-PAPRYKOWY (pesto z rukoli/ paluch francuski)
- ROSÓŁ NA TRZECH MIĘSACH (makaron/ marchew palona/ pietruszka)
DANIE GŁÓWNE (do wyboru)
- FILET Z SUMA (sos holenderski/ grillowane szparagi/ młode ziemniaki)
- GRILLOWANA POLĘDWICZKA WIEPRZOWA (sos kurkowy/ kluski śląskie/ karmelizowane buraczki)
- PIECZONY KURCZAK KUKURYDZIANY (sos jogurtowy z ziołami/ młode zimniaki/ grillowane szparagi)
- VEGE: STEK Z KALAFIORA (sos chimichuri/ młode ziemniaki/ warzywa w tempurze)
DESER (do wyboru)
- MINI PAVLOVA (krem śmietankowy/ owoce sezonowy)
- TORT BEZOWY (krem śmietankowy/ owoce sezonowy)
- TORT MALINOWO-WANILIOWY (maślany biszkopt/ syrop pomarańczowo-waniliowy/ krem waniliowy
na śmietance/ żelka malinowa)
pakiet napoi
- WODA NIEGAZOWANA Z MIĘTĄ I CYTRYNĄ BEZ LIMTU
- SOK OWOCOWY 0,5L/ 1 OS
- KAWA Z EKSPRESU/ HERBATA BEZ LIMITU
189 zł / 1 os.
ZUPA
- ROSÓŁ NA TRZECH MIĘSACH (makaron/ marchew palona/ pietruszka)
DANIE GŁÓWNE (do wyboru)
- FILECIKI Z KURCZAKA W PANKO (frytki/ surówka z marchewki)
LUB - PIEROGI RUSKIE Z MASŁEM
pakiet napoi
- woda niegazowana z miętą i cytryną bez limtu
- sok owocowy 0,5l/ 1 os
- kawa z ekspresu/ herbata bez limitu
81 zł / 1 os.
Oferta komunijna - dodatki
- MINI TORTILLA Z KURCZAKIEM/ WARZYWA/ SOS KOKTAJLOWY
- MINI TORTILLA VENDURA/ WARZYWA/ GORGONZOLA
- TYMBALIKI DROBIOWE
- STRIPSY Z KURCZAKA/ SOS CZOSNKOWY
- DESKA WĘDLIN I MIĘS PIECZONCH, PASZTET
- SAŁATKA JARZYNOWA
- SAŁATKA WIOSENNA/ WARZYWA/ SER SOLANKOWY
51 zł / 1 os.
- KORECZEK/ MOZARELLA/ POMIDORKI CHERRY/ BAZYLIA
- KORECZEK/ GRILLOWANY KURCZAK/ CAMAMBERT/ WINOGRONA
- VOU-AU-VENT/ PASTA WARZYWNA/ SZYNKA PARMEŃSKA
- PUMPERNIKIEL/ SEREK KOPERKOWY/ ŁOSOŚ WĘDZONY
- MINI SAŁATKA/ MAKARON ORZO/ KURCZAK/ SEELR NACIOWY/ SUSZONE POMIDORY
370 ZŁ/ 1 DESKA/ 40 SZT.
- ŻUBRÓWKOWE JABŁUSZKO (jabłka z koperkiem/ mus na bazie białej czekolady i żubrówki/ kruche ciastko)
- WIEDEŃSKA TARTALETKA (o smaku karmelu i orzechów)
- CAKESICLES KARMELOWE (czekoladowe lody na patyku w polewie z białej czekolady)
- WIOSENNA GRUSZKA (malina/ biała czekolada i wanilia, wykończona w zamszu czekoladowym)
- SET DWÓCH PRALIN (cięte praliny, po 2 szt. na osobę)
Słodki stół przygotowywany jest dla: 15, 20, 25 osób.
Na jedną osobę liczone są dwa deserki i 2 praliny.
Stół słodkości dla:
15 osób – 540 zł, tj. 30 deserków
20 osób – 700 zł, tj. 40 deserków
25 osób – 870 zł tj. 50 deserków
STÓŁ SŁODKOŚCI ORAZ TORTY PRZYGOTOWYWANE WE WSPÓŁPRACY Z PRACOWANIĄ PORCELANA, PL. OFIAR GETTA 5A, 35-022 RZESZÓW
Oferta finger food i mini deserów
Minimalna liczba zamówienia 10 szt./ 1 rodzaju
- Mini burger / wołowina/ klasyczne dodatki / sos autorski – 14 zł
- Mini burger / kurczak/ klasyczne dodatki / sos autorski – 13 zł
- Mini burger / krewetka w tempurze / pikle / sałata/ sos słodko-kwaśny – 15 zł
- Mini croissant / szynka parmeńska / rukola / pesto z suszonych pomidorów – 12 zł
- Mini croissant / łosoś wędzony / rukola / ser pleśniowy – 12 zł
- Club sandwich / pasta jajeczna / boczek / kurczak / sałaty – 10 zł
- Tortilla/ łosoś wędzony/ warzywa / sos koktajlowy – 10 zł
- Tortilla / kurczak / sałaty / sos czosnkowy / warzywa – 11 zł
- Tortilla / warzywa / gorgonzola / sos koperkowy – 9 zł
- Mini kanapki na bagietce: z kurczakiem lub szynką lub z łososiem – 10zł
- Krewetki w tempurze/ sos koktajlowy – 13 zł
- Stripsy z kurczaka/ sos koktajlowy – 9 zł
- Koreczek: Ser kozi/ chorizo vela/ gordale – 10 zł
- Koreczek: Mozarella mini/ pomidor cherry/ bazylia – 9 zł
- Mini sałatka gyros/ kurczak – 10 zł
- Mini sałatka z buraka/ rukola/ ser feta/ słonecznik – 9 zł
- Mini sałatka z makaronem/ suszone pomidory/ oliwki czarne – 9 zł
Minimalna liczba zamówienia 10 szt./ 1 rodzaju
- Arriba/ mus czekoladowy arriba/ kompot mango marakuja w coverze z mlecznej
czekolady z orzechami – 12 zł
Tartaletka szarlotka z koperkiem/ kruchy korpus zapieczony z kremem migdałowym/ pieczone karmelizowane jabłka/ jabłka z koperkiem – 9 zł
Czekoladowy mus concorde/ pralina orzechowa/ owsiane ciastko – 12 zł
Petit – fours – słodki zestaw mini deserków w trzech smakach – 15 zł
Tartaletka z lemon curd/ przypalana beza szwajcarska – 8 zł
Czekoladowy mus Papouasie/ kompot mano rokitnik – 11 zł
Sernik la vina (pokrojony na trójkąty) min. Ilośc porc. 16 – 140 zł
Set pralin ciętych 3 szt/ 1 os/ 23 zł


Oferta okolicznościowa
PRZYSTAWKI – 120g/ os. 37 zł/ 1 os
- CARPACCIO Z BURAKÓW CHIOGGIA (kozi ser świeży/ orzechy włoskie/ dressing miodowy z chilli)
- MARYNOWANY ROSTBEFF (pikle/ mus jabłko z chrzanem/ focaccia)
- TATAR Z PSTRĄGA (marynowany ogórek/ prażone kapary/ majonez vege/ focaccia)
- ZIEMNIAK Z OGNISKA (gzik/ kapary/ śledź litewski)
ZUPY – 300ml/ os. 25 zł/ 1 os
- ROSÓŁ NA TRZECH MIĘSACH (makaron jajeczny/ warzywa)
- HISZPAŃSKI KREM POMIDOROWY (queso de cabra/ majonez paprykowy/ paluch francuski)
- ZUPA bądź KREM SEZONOWY
DANIA GŁÓWNE – 450g/ os. 47 zł/ 1 os
- STEK Z KALAFIORA (ziemniak w soli/ warzywa w tempurze/ chimmichurri)
- HALIBUT (Duet białego i dzikiego ryżu/ sos kokosowy z curry/ kimchi z białym makiem)
- POLĘDWICZKA WIEPRZOWA (kluski śląskie/ zasmażane buraczki/ sos kurkowy)
- TERRINA Z INDYKA (roladka z indyka nadziewana warzywami / pieczone ziemniaki/ grillowany pak choi/ sos blue)
- SCHAB PIECZONY (sos piwny/ młode ziemniaki/ kapusta zasmażana)
DESER – 24zł / 1 procja
- SERNIK LA VINA (maślana kruszonka/ coulis owocowe)
- CONCORDE (płynna pralina orzechowa/ czekoladowy mus z gruszką/ migdałowe ciastko)
- MADAGASKAT LICZI (maliny z liczi/ mus smietankowy/ czekoladowy mus Madagaskar/ ciastka kokosowe)
- BAVAROIS (fiołek/ truskawki/ mus waniliowy/ flan z owoców leśnych)
- SZARLOTKA Z BEZĄ
- LOKALNE SPECJAŁY (pieczeń z zająca z polędwiczką wieprzową/ boczek tradycyjny/ baleron regionalny/ kiełbasa wiejska/ smalec domowy/ ogórek kiszony/ pikle/ pieczywo)
- HOLA ESPANA (Queso de Cabra/ Queso Manchego/ Jammon Serrano/ Morcilla de Burgos/ Chorizo Vela/ konfitura/ gordale/ krakersy/ piquillo)
4 szt./ 70g/ 48 zł/ 1 os
- MINI BURGER (wołowina lub kurczak lub krewetka/ dodatki warzywne/ sos autorski)
- PIEROŻKI GYOZA WARZYWNE (sałatka wakame/ sezam/ kolendra)
- EMPANADA (kurczak/ fasola/ cebula/ ser/ guacamole)
- TORTILLA Z KURCZAKIEM (świeże warzywa/ sos czosnkowy)
- TORTILLA VERDURA (warzywa świeże/ gorgonzola/ majonez koperkowy)
- TORILLA Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM (kolorowe sałaty/ sos kaparowy/ świeże warzywa)
- STRIPSY Z KURCZAKA (dip koktajlowy)
- TEMPURA (warzywa sezonowe/ sos chrupiące chilli)
- NACHOSY (hummus/ sos pomidorowy/ guacamole)
- CROISSANT (Jamon Serrano/ susozne pomidory/ rucola)
- KREWETKI TORPEDO (sweet chilli majo)
- ŚLEDŹ PO KASZUBKSU
- PATE (wątróbka/ powidła śliwkowe/ wiśnia)
SAŁATKI
- SAŁATKA JARZYNOWA
- SAŁATKA GRECKA PRAWDZIWA
- SZAŁOT ŚLĄSKI
- Żubrówkowe jabłuszko (jabłka z koperkiem/ mus na bazie białej czekolady i żubrówki/ kruche ciastko)
- Wiedeńska tartaletka (o smaku karmelu i orzechów)
- Cakesicles karmelowe (czekoladowe lody na patyku w polewie z białej czekolady)
- Wiosenna gruszka (malina/ biała czekolada i wanilia, wykończona w zamszu czekoladowym)
SET DWÓCH PRALIN
cięte praliny, po 2 szt. na osobę
Słodki stół przygotowywany jest dla: 15, 20, 25 osób.
Na jedną osobę liczone są dwa deserki i 2 praliny.
Stół słodkości dla:
15 osób – 540 zł, tj. 30 deserków
20 osób – 700 zł, tj. 40 deserków
25 osób – 870 zł, tj. 50 deserków
STÓŁ SŁODKOŚCI ORAZ TORTY PRZYGOTOWYWANE WE WSPÓŁPRACY Z PRACOWANIĄ PORCELANA, PL. OFIAR GETTA 5A, 35-022 RZESZÓW